понеділок, 18 травня 2020 р.

"Життя догори ногами"

Перевернуті будинки з усього світу
Перевернуті будинки стали популярною пам'яткою в багатьох містах, вони стали з'являтися по всьому світу вже давно. Найперший з них був побудований в Польщі, в 2007 році в маленькому містечку Шимбарк. Зараз такі архітектурні пам'ятники будуються всюди: Австрія, Швейцарія, Німеччина, Китай, Україна і так далі. В таких будинках-перевертнях розмiщуються готелi, музеї, ресторани тощо.

Трассенхайд, Німеччина
«Світ догори дном» - так називається цей об'єкт. Унікальний будинок створили польські дизайнери в Німеччині. Кожен предмет меблів в ньому теж перевернутий. Будинок розташований в місті Трассенхайде на острові Узедом і відкритий як музей для туристів.

Тіроль, Австрія


В створенні такого будинку взяли участь польські архітектори. Ірек Гловацький і Марек Рожханскі перевернули в новому будинку з ніг на голову практично все - не тільки меблі та інші предмети інтер'єру, але навіть автомобіль в гаражі. Цей «перевертень» побудований в 2012 році і він відразу став новою місцевою визначною пам'яткою.

Дубай, ОАЕ
А цей квітучий «перевертень» є частиною парку з назвою «Чудо-сад Дубая». Сам парк відкрився в 2013 році до Дня закоханих і відразу став популярним місцем для романтичних прогулянок.

Вісконсін, США
Будова є перевернутою копією Білого Дому. Тільки маленькою i перевернутою. Усередині все по-справжньому - є і спальня Лінкольна, і Той Самий Овальний кабінет. Всі предмети всередині будинку також перевернуті.

село Поляниця, Україна
Перевернута хата в Буковелі є першою такого роду будівлею в Україні. Незвичайність цієї споруди в тому, що фундамент знаходиться нагорі, а дах - внизу. Умілі теслі збудували його за каркасною технологією всього за 45 днів. Хоча будиночок здається невеликим, його площа становить 85 м². Будинок побудований в такому вигляді, щоб відрізнятися від сусідніх будинків і привертати увагу туристів.

Майорка, Іспанія
Будинок називається "Катманду" - один з найбільш незвичайних і відомих атракціонів на Майорці. У перевернутому догори ногами будинку нудьгувати не доведеться ні дітям, ні дорослим. Різноманітні розваги, експозиції і випробування тут підібрані для будь-якого віку. Численні артефакти розкривають секрети таємничого господаря будинку - авантюриста і дивака Кілгора Гуда. Будинок складається незвичайних приміщень: чудової майстерні, кухні грабежів, генетичної лабораторії і печери страху.

Лілль, Франція
"Будинок, який впав з неба". Цей будинок створений архітектором Жаном-Франсуа Фурта. Причому, він їх побудував два - другий знаходиться на його особистiй ділянці в Марокко, а перший примірник доступний для огляду туристів.

Марракеш, Марокко

Ванкувер, Канада


Будинок-перевертень  «Пристрій для викорінення зла» - це не стільки будинок, скільки скульптурна композиція у вигляді каплиці догори дригом, створена американським креативщиком Деннісом Оппенхейм. Скульптура сама по собі дуже оригінальна і складається з декількох частин, схильних до трансформації протягом дня в залежності від кута падіння світла.

Батумі, Грузія
«Білий ресторан» - ця незвичайна архітектурна пам'ятка є елітним рестораном,який розташований в мальовничому місці Батумі. Його фантастичний інтер'єр просто збиває з пантелику, але звикнувши до такого оригінального задзеркалля, можна спокійно насолоджуватися чудовою грузинською кухнею.

По всьому світу перевернутих будинків з кожним роком з'являється все більше.  Але де б ці "перевертні" не з'явились, всюди вони мають запаморочливий успіх, причому в прямому сенсі цього слова.






Немає коментарів:

Дописати коментар