пʼятницю, 8 листопада 2019 р.

«Львів відкритий для світу»



Львів — мабуть, найбільш універсальне місто в Україні — його люблять усі. Недарма його по праву називають європейською скринею скарбів. Люди тут живуть гостинні і неймовірно добрі, архітектура — старовинна і приголомшливо красива, а атмосфера — дружня i незабутня. Також треба згадати багате історичне минуле і велику кількість пам’яток. Місто сміливо можна назвати музеєм під відкритим небом. Тут практично кожен старовинний будинок - унікальний історико-архітектурний пам'ятник і визначна пам'ятка Львова. Вся центральна частина міста є заповідником та включена до списку культурної спадщини ЮНЕСКО.
Більшість людей вважають, що місто назване на честь левів, скульптури яких розташовані практично на кожній вулиці. Але це не так... Місто було засноване у 1256 році і назване на честь сина Данила Галицького ( засновника міста) – Лева. На сьогоднішній день тут живе майже 740 тисяч мешканців.

Львів – осередок освіти. В місті навчається понад 170 тисяч студентів. Всього у Львові 59 вищих навчальних закладів. Найбільшими є ЛНУ імені Івана Франка та “Львівська Політехніка”. 

У місті Лева дбайливо зберігають культурні надбання минулого та водночас намагаються відповідати вимогам сучасності. Саме у Львові вперше в Україні відступили від шаблонних відзначень свят та започаткували новий формат культурних заходів – різноманітних за тематикою фестивалів. Кожного року тут проводять майже 100 фестивалів. Найбільш знамениті фестивалі класичної музики, джазу, вуличного театру, кави, пампуха і шоколаду.

Храми Львова вважаються невід’ємною частиною його архітектурної спадщини. У Львові співіснують різні конфесії, що зумовило будівництво різних типів релігійних споруд. Більшість історичних храмів занесена до світової спадщини ЮНЕСКО. У Львові є понад 120 діючих храмів.

Перша в Україні пошта була відкрита у 1629 році саме у Львові. Започаткував її тодішній італійський бізнесмен Бандінеллі.
Львівська Опера визнана однією з найкращих у всій Європі. Побудована вона у 1900 році за проектом австрійського майстра Зиґмунда Ґорґолевського. Місцеві жителі називають головним символом і перлиною Львова
.

Ось таке воно, це унікальне українське місто, що чарує всіх, хто хоч раз тут побував...







Немає коментарів:

Дописати коментар