четвер, 9 січня 2020 р.

Захоплююча мандрівка Європейськими провінціями України

Кам'яне Село - одне з найбільш містичних і таємничих місць в Україні


Кам'яне село - одне з маловідомих цікавих місць України. Являє собою кілька гектарів лісу, на яких розкидані валуни величезних розмірів. В принципі величезні округлі валуни можна знайти в багатьох місцях країни, але тільки в Кам'яному селі вони досить великих розмірів і знаходяться в глухому лісі. З їхнім походженням пов'язано безліч переказів і легенд.

В Україні є свій Стоунхендж

Кам'яне село вважають одним з незрозумілих чудес світу - тільки природа або вищі сили могли створити такий феномен: прямо посеред лісу загубилися безладно розкидані замшілі камені, різні за габаритами, мають химерні форми. Вони чимось схожі на звичайні хатки і утворюють цілу вуличку - ось і названі Кам'яним селом.

Урочище «Кам’яне Село» — унікальна пам’ятка геології. Воно було одним із номінантів рейтингу «7 природних чудес України». Знаходиться біля села Рудня-Замисловицька Олевського району Житомирської області на території Замисловецька лісництва. Цій місцевості надано статус геологічного заказника з площею 15 га.


Гіпотези походження

Науковці намагаючись дати своє пояснення виникненню урочища, спираються на дві гіпотези. За першою з них, 20 тисяч років тому валуни були занесені сюди льодовиком. За іншою — вони є підніжжям древніх, нині повністю зниклих, гір, оголених льодовиком від ґрунтових нашарувань.

Міфи і легенди


Саме тут знаходиться знаменитий «Камінь Бога». За старовинною легендою на цьому Камені билися Бог і Диявол, після битви, програв Диявол i провалився в пекло, а Бог, залишивши сліди на камені, вознісся на небеса. Вода, яка заповнює ці сліди залишається теплою в будь-який сезон. Вважається, що якщо походити по ній босоніж, то можна омолодитися, а якщо загадати бажання, то воно обов'язково збудеться!

А ще одна легенда розповідає, що одного разу йшов повз цього села Бог. Тоді тут стояли справжні сільські хати і жили люди, але видно не дуже добрі. Бог обернувся мандрівним бідняком і попросив у жителів села хліба і ночівлі. Але ніхто не запросив його в свій будинок і не подав навіть кірки хліба. Посміхнувся Бог і пішов з села. А наостанок озирнувся на негостинні будинку і вони негайно скам'яніли.

Всі, хто побував в заповіднику «Кам'яне село», стверджують, що це місце має надзвичайно сильну енергетику, яка володіє магічними властивостями. 
«Кам’яне Село» - це телепортація у минуле!





Немає коментарів:

Дописати коментар