вівторок, 28 січня 2020 р.

Найвідоміші будівлі у світі



У світі є багато чудових пам'яток і багато будівель, які є «візитними картками» свого міста або цілої країни. Кожне з них має свою цікаву історію створення та унікальні особливості. Я склала для вас детальний список найвідоміших будівель в світі.

Ейфелева вежа - Париж, Франція

Це одна з тих пам'яток, про які знають навіть ті, хто не може показати Францію на карті світу. Ейфелева вежа - одна з найбільш відвідуваних архітектурних пам'яток в світі, щороку її гостями стають мільйони людей. Вежа була названа в честь Гюстава Ейфеля, інженера, який спроектував і побудував її в період з 1887 по 1889 роки. Її висота сягає 300 метрів, що порівнянно з висотою 80-поверхового будинку.

Колізей - Рим, Італія

Цей овальний амфітеатр, розташований в Римі був побудований близько 80 р н.е., і в свої кращі роки міг вмістити від 50 000 до 80 000 глядачів, згідно з різними оцінками. Будівля стала символом непорушності Риму. Хоча Колізей був частково зруйнований головним чином через землетруси, пожежі і крадіжки каменів, він все ще стоїть в центрі міста, нагадуючи про часи гордості і слави Римської імперії. Сьогодні це одне з найбільш фотографованих споруд на планеті.

Біг-Бен - Лондон, Великобританія

Коли йдеться про символи Англії, відразу ж уявляється знаменита пам'ятка Лондона - вежа Біг-Бен. Це найбільший з шести дзвонів у Вестмінстерському палаці. Багато хто думає, що так називається вежа з годинником в Лондоні, але насправді так іменується 13-тонний дзвін, що знаходиться всередині неї, за циферблатом.

Тадж-Махал - Агра, Індія


Це палац з білого мармуру, один з найграндіозніших пам'ятників індійської архітектури з шикарним інтер'єром і приголомшливої ​​краси парком. Це останній подарунок імператора Великих Моголів Шаха Джахана своїй покійній дружині Мумтаз Махал, а також головна і найпопулярніша визначна пам'ятка в країні, яку щорічно відвідують тисячі туристів.

Пізанська вежа - Піза, Італія

Одна з найбільш інтригуючих історико-архітектурних пам’яток нашого світу, розташована в Італії. Вона знаходиться в однойменному місті. Спочатку Пізанська вежа була задумана вертикальною, але вже на ранніх етапах будівництва почала хилитися на південний захід. Будівництво цього архітектурного шедевру тривало майже два століття. Висота ії становить 55 метрів від постаменту і 58,36 метрів від землі. Нахил цього архітектурного дива оцінюється приблизно в 10%, а зміщення центру тяжіння на фундамент складає 2,3 метра.

Бурдж Халифа — Дубай, ОАЭ

Говорячи про знаменитi будівлi, неможливо пропустити цей 828-метровий хмарочос, який очолює список найвищих будівель в світі. Він був побудований з єдиною метою - вразити весь світ, і довести, що в області будівництва хмарочосів ОАЕ попереду планети всієї.


Сіднейський оперний театр, Австралія

Одна з найбільш відомих і легко пізнаваних будівель світу одночасно є символом найбільшого міста Австралії. Вважається однією з головних визначних пам'яток континенту - парусообразні оболонки, що утворюють дах, роблять цю будівлю несхожу ні на одну іншу в світі. Сіднейський оперний театр визнаний одним з видатних споруд сучасної архітектури в світі і з 1973 року є візитною карткою Сіднея.

Саграда Фамілія - ​​Барселона, Іспанія

Звичайно, це дуже гарний і самий незвичайний храм на планеті, що виник з фантазій одного з найбільш ексцентричних дизайнерів - Антоніо Гауді. Вежі храму звужуються і спрямовуються вгору, немов щупальця восьминога. Будівництво храму почалося ще в 1882 році, але задум Гауді був настільки складним, що храм досі ще не завершений. В кінцевому результаті повинно вийти три фасада та 18 веж, найвища з них (170 метрів), являє собою Ісуса Христа. Планується завершити будівництво до знакової пам'ятки Барселони в 2026 році, 100-річчя від дня смерті Гауді.


Cтатуя свободи - Нью Йорк, Америка

Головним символом всієї Америки і гордістю її народу є Статуя Свободи, що височіє на невеликому острівці поруч з Манхеттеном. На честь статуї названий і сам острів, хоча до 1956 року його офіційною назвою було острів Бедлоу. Висота статуї становить 93 метри, з яких 46 метрів сама статуя, решта - значних розмірів п'єдестал.


Статуя Христа Спасителя - Ріо-де-Жанейро, Бразилія



Образ статуї Христа Спасителя в Ріо-де-Жанейро вiдомий нам по всім бразильським  серiалам і став своєрідним символом не тільки Ріо, але і самої Бразилії. Статуя стоїть на горі Корковаду, і її розпростерті руки розкриваються над містом. Статуя має значні розміри: висота - 38 метрів, в тому числі п'єдесталу - 8 м; вага - 1145 тонн; розмах рук - 30 метрів.



























Немає коментарів:

Дописати коментар