вівторок, 18 серпня 2020 р.

Європейський марафон

Дивовижна Норвегія - "Шлях на північ"

Норвегія - країна незайманої природи, повної таємниць. Норвегія - країна могутніх гір, кришталево-чистих фіордів, гірських вершин, північного сяйва і білих ночей. Головне в Норвегії - це краса і благородство її природи. Сьогодні батьківщина вікінгів, Норвегія запрошує насолодитися своєю суворою північною романтикою.
Королівство Норвегія знаходиться в Північній Європі, на заході та півночі Скандинавського півострова, межує зі Швецією, Фінляндією та Росією, омивається Баренцевим, Норвезьким і Північним морями, на півдні протока Скагеррак відокремлює Норвегію від Данії. Більше третини території країни розташовано за полярним колом.
Назва "Норвегія", в перекладі з древньоскандинавского Nororvegr, означає "Шлях на північ". І ця назва виникла не випадково. Колись, давним-давно, землі на яких розташована Норвегія, були приховані за товстим шаром льоду. Завдяки впливу " - Гольфстріму - "природного обігрівача", льодовики поступово таяли, відступали на північ, змінюючи географічний рельєф. В результаті їх руху утворилися дивовижні за красою норвезькі фіорди - візитна картка Норвегії.
Норвегія - країна з гірським рельєфом. Найвищою вершиною є гора Галлхепігген. Висота її становить 2 469 м. Завдяки Гольфстріму, клімат в Норвегії м'який. Море навіть біля берегів північної Норвегії, розташованої за Полярним колом, не замерзає взимку, а влітку в північній частині країни температура може досягати 20-30 ° С. Погода в Норвегії нестійка і мінлива. Туман, сонце, різкий вітер, дощ можуть чергуватися по кілька разів на день. Самі норвежці про свою погоду говорять так: "Якщо вам не подобається погода, то почекайте 15 хвилин - вона зміниться".
Норвегія вважається безпечною країною. Тут дотримуються закону, немає криміналу, а крадіжка вважається тяжким злочином для більшості норвежців. Також тут законодавство дуже строго карає порушникiв правил дорожнього руху.
Ще 50 років тому Норвегія була однією з найбідніших країн у Європі. Але буває таке, що одного ранку прокидаєшся і виграєш джекпот. Для Норвегії таким джекпотом стало те, що біля берегів знайшли родовище нафти. Відтоді почався стрімкий розвиток, рівень життя дуже підвищився. Нині це одна з найдорожчих країн у Європі. Відповідно, з найбільшими зарплатами.
Фантастична природа Норвегії вражає, надихає і захоплює кожного мандрівника. Місцеві жителі особливо дбають про екологію своєї країни, вкладаючи колосальні кошти в збереження природи. Приїжджаючи сюди з галасливих, метушливих мегаполісів, потрапляєш у світ спокою і первозданної природи, розчиняєшся в спокої і по-справжньому відпочиваєш.



Немає коментарів:

Дописати коментар