неділю, 14 листопада 2021 р.

Європейський марафон

Швейцарія. У чому секрет найщасливішої країни у світі?

Швейцарія вважається однією з найкрасивіших держав на планеті з дивовижною архітектурою, озерами, горами та чистим повітрям. Країна, яка розташована на стику Західної, Центральної та Південної Європи. Велика частина її території знаходиться в самому серці Альп. Тут є все, що може зробити людину по-справжньому щасливою. Жителі цієї країни неодноразово займали першу сходинку в рейтингах щастя і визнавались найщасливішими у світі. Так в чому секрет щастя швейцарців?

Політична система

У Швейцарії – унікальна політична система. Головною перевагою системи є право, що дає швейцарцям владу в прийнятті рішень. Тут реалізована справжня демократія, тобто держава – це і є кожна окрема людина. Через референдуми громадяни можуть оскаржити будь-який закон, проголосований у федеральному парламенті та через збір підписів вносити зміни до федеральної конституції, що робить Швейцарію державою, що є найближчою до прямої демократії у світі.

Здоров'я

81% населення цієї країни вважають себе здоровими людьми. Тут найвищий у Європі відсоток мешканців, які є довгожителями. За найсвіжішими даними , у світову п'ятірку лідерів за довголіттям увійшло населення Швейцарії, в середньому тут люди живуть до 84 років, поступившись лише Японії. Істотно впливають на показник середньої тривалості життя: чисте повітря, гори і велика кількість зелені. Швейцарія входить до трійки країн із найкращою медициною у світі.

Активний спосіб життя

Швейцарці просто схиблені на активному способі життя. Кожнi вихiднi вони їдуть у гори або на озера: щоб гуляти, кататися на велосипедах, лижах. Тут діти встають на лижі одразу після того, як навчаться ходити. Свіже гірське повітря теж безпосередньо пов'язане з довголіттям, деякі фахівці стверджують, що воно набагато корисніше за морське.
швейцарці досить стрункі. Власне, у швейцарок найнижчий індекс маси тіла в Європі, і все завдяки тому, що любов до спорту та корисної їжі

Хороша екологія

Якість навколишніх умов життя безпосередньо впливає на наше здоров'я і благополуччяю Згідно з індексом екологічної ефективності, Швейцарія — одна з найчистіших країн світу за всіма показниками: від води до повітря, розподілу ресурсів та впливу на клімат. Влада країни активно просуває програми зі збереження екології. Багато жителів країни віддають перевагу електромобілям або велосепедам. Навіть є місто в Швейцарії, де взагалі заборонено машини, які використовують традиційні паливні двигуни. Швейцарські водоймища вважаються найчистішими у світі, місцеві не бояться пити воду з-під крана чи з озера.

Робота


В Швейцарії 80% працездатного населення віком від 15 до 64 років мають оплачувану роботу. Це один із найвищих показників серед країн світу. Швейцарія – це одна з найбагатших країн світу з процвітаючою економікою та широкими перспективами для кар'єрного зростання. Рівень життя у Швейцарії один із найвищих у світі. Про це свідчать як доходи місцевих жителів, так і ціни на товари та послуги.

Відпочинок

Кількість та якість часу, відведеного на відпочинок, дуже важлива для загального стану людини. Тому швейцарці не дуже прагнуть "горіти" на роботі. Вони вважають за краще щадити себе. Їх влаштовує середній рівень доходу та розмірений спосіб життя. Жителі цієї країни цінують свій особистий простір, спокій та відпочинок. Тут не дуже люблять галасливі вечірки та зборища.

Безпека

Особиста безпека – це ключова складова благополуччя людей. В Швейцарії дуже низький рівень злочинності і загалом це одна із найбезпечніших країн світу. Закони тут дуже суворі, а штрафи неймовірно великі, тому порушувати - собі дорожче.

Кухня

Висока якість швейцарських продуктів не потребує окремих доказів. Незважаючи на те, що вартість продуктів в Швейцарії часто вище середньоєвропейської, зарплати громадян дозволяють купувати практично будь-яку їжу без обмежень. Вважається, що швейцарці дуже серйозно ставляться до якості продукції. Існує також і кліше, що все, що продається в Швейцарії, трохи краще, ніж будь-де ще.
Багато цікавих відео Ви зможете знайти на нашому Youtube-каналі: https://www.youtube.com/user/libraryTurgenevaKh

Немає коментарів:

Дописати коментар