вівторок, 28 квітня 2020 р.

Захоплююча мандрівка Європейськими провінціями України.

Село Буки - перлина Київської області

Відвідування відомих парків і дендропарків завжди залишає позитивні емоції. Що може бути більш позитивним для душі, ніж побути серед зелені, бiля води, прогулятися стежками у затiнку, подивитися визначні пам'ятки, тощо... I сьогоднi я Вас запрошую до невеличкого села, яке знаходиться в глибинці Київської області. Можливо, Буки так би і залишилися одним з численних невеликих сіл Київщини, нічим не примітних, якби не діяльність мiсцевого бізнесмена Івана Суслова. Вiн заснував у 1996 роцi тут ландшафтний парк. Для парку він викупив ділянку землі біля річки Роставиця площею 2,7 гектара, яка була місцевим звалищем. А зараз дендропарк в Буках схожий просто на казку, один з найкрасивіших парків України. Одночасно це ще й місце проживання сім'ї Івана Суслова. 



Парк складається з двох частин: храмового комплексу з фонтаном і самого ландшафтного парку. Вхід на територію безкоштовний. Храмовий комплекс складається з двох каплиць, Святого Миколая і Святого Олександра, з'єднаних ажурним містком. До складу комплексу входить також дзвіниця Святого Данила, побудована у формі свічки. На ній можна побачити скульптури Андрія Первозванного, княгині Ольги, її внука Володимира Красне Сонечко і Святого Антонія Печерського. Храми вийшли дійсно гарними.



Один з ключових «експонатів»  парка, який викликає щирий інтерес - Фонтан з Майдану Незалежності. Простоявши близько двох десятків років в самому центрі столиці, він був демонтований. До того, як прикрасити ландшафтний парк, він довго припадав пилом на складі. Іван Суслов викупив цю величезну споруду для ландшафтного парку в Буках.


Під час прогулянки Ви побачити галявину казок з дуже красивими казковими i мiфiчними фігурами, виконані з металу і каменю. Далi міні-зоопарк, де живуть лев, ведмеді, олені, вовченята, страус і інші тварини. Фотографуватися з тваринами можна, але годувати - не бажано.





На території ландшафтного парку, на березі річки красуються три задоволені жаби, що символізують достаток і багатство, відвідувачі можуть їх почухати або засунути руку в їх величезні пащі.
Нижній парк невеликий, але не менш цікавий. Навколо велика кількість води. Вона переливається, виблискує на сонці, заспокійливо дзюрчить під ногами. Ажурні альтанки, містки, грізні грифони, інші різноманітні скульптури, масивні камені, дзюркотливі фонтани, іскристі водоспади. Тут можна гуляти цілий день, і пейзажі будуть змінюватися по дорозi.



Також варто згадати про святий камiнь , де можна загадати своє заповітне бажання. Цей камінь був привезений з Ізраїлю, з того місця, де Ісус перетворив воду на вино. Частенько сюди приїжджають молодята, щоб пофотографувати і обов'язково потриматися за диво-камінь. За переказами він благословляє їх на щасливе сімейне життя.


Це чарiвне місце, де радіють очі і відпочиває душа. Тут можна вдосталь подивитися на красу архітектури, подивитися на тварин в маленькому зоопарку і відчути всі ті позитивні емоції, які були вкладені в парк при його зведенні.

Ландшафтний парк в Буках Київської області - місце, яке варто відвідати!

Немає коментарів:

Дописати коментар