суботу, 19 вересня 2020 р.

Європейський марафон

Найкрасивіші міста Швеції

Приваблива Швеція вабить любителів пригод. Країна є однією з найбільш відвідуваних в Європі, що обумовлено багатою історичною спадщиною, масою пам'яток і розвагами на будь-який смак. У самих різних рейтингах міста Швеції часто можуть лідирувати. Воно й не дивно, адже їх краса по-справжньому неповторна.


Вестерос

Вестерос є прикладом міста, який гідний посісти перше місце у багатьох топах. Поруч з ним розташоване красиве озеро Меларен, місто є портом і курортом, який відвідують тисячі туристів. Місто Вестерос є адміністративним центром шведського округу Вестманланд, розташованого на південному сході країни. Населення трохи більше 110 тисяч чоловік. У Швеції Вестерос називають містом огірків, це жартівлива назва прижилася з XVIII-XIX ст., коли місцеві жителі дуже захоплювалися вирощуванням цих овочів. Сьогоднішній Вестерос це великий промисловий центр, з розвиненою логістикою і торгівлею.


Стокгольм

Столиця королівства, найбільше місто Скандинавії, лежить на 14 островах, там де зустрічаються води озера Меларен і затоки Балтійського моря. Стокгольм не залишає байдужим нікого. Столиця вражає тим, як гармонійно тут поєднуються ритм життя мегаполісу з близькістю до природи. Рідкісна краса Стокгольма полонить будь-якого мандрівника. У Стокгольмі не потрібні оглядові майданчики, адже у міста є багато пагорбів, з яких відкриваються чудові краєвиди. Туристи починають свої екскурсії зі старого міста, а багато хто відразу відправляються до популярного ринку Естермальм.


Гетеборг

Гетеборг змагається з самим Стокгольмом за звання самого цікавого міста країни. Це мегаполіс, відкритий до всього нового. Це місто вважається справжнім центром мореплавства і туристичним центром Швеції. Відмінною особливістю архітектури Гетеборга стала правильна геометрія, тому місто багато в чому схоже на голландські населені пункти. Ремісничі майстерні представлені у великому різноманітті. У Гетеборзі розташований знаменитий парк Лісеберг.


Кальмар

Портове місто Кальмар розташоване на островах, які з'єднані між собою мостами. Прогулюючись по його вулицях і мостах, можна відчути себе жителем казкової країни, де живуть могутні лицарі і прекрасні принцеси. Головна визначна пам'ятка - Кальмарський замок. Він відомий кожному туристу, який прибуває в місто.


Уппсала

Уппсала - старовинне університетське місто в 70 км на північ від Стокгольма, стародавня столиця Швеції, начисто втратила свій середньовічний вигляд, але зберегла провінційний затишок і північну чарівність. Тут знаходиться найбільший в Скандинавії собор, а в околицях міста можна побачити кургани часів раннього середньовіччя - центр дохристиянської Швеції і скандинавського язичництва. Місто Уппсала схоже на велику і красиву казку. Він має статус курорту, тому сюди приїжджають за відпочинком. Далеко від галасливого Стокгольма ви зможете насолодитися скандинавською природою і оглянути цікаві пам'ятки.


Лунд

Найважливіший церковний центр в минулому і миле університетське місто в сьогоденні. На початку XII століття в Лунді перебувала кафедра єдиного в Скандинавії католицького архієпископа. Місцевий університет, заснований в 1666 році, історію свою веде від францисканської школи XV століття.


Мальме

Мальме - третє за величиною місто Швеції. Розташоване в самому південному адміністративному регіоні - Сконе. Половину своєї історії Мальме належав данцям, поки в середині XVII століття разом з усією провінцією Сконе не перейшов під владу шведської корони. В Старому місті частина забудови збереглася ще з датських часів, а на місці колишніх фортечних укріплень розбиті пейзажні парки. Місцеві жителі називають свій оазис містом парків, тут часто збираються музиканти, художники, саме в парках проводяться культурні заходи.


Еськiльстуна

Невелике містечко в годині їзди від Стокгольма. Воно розташованне майже на березі річки Ескільстунаон і зберігає старовинні історії про релігію, культуру і промисловость всієї країни. Тут повністю відсутня метушня, властива великим мегаполісам, а люди живуть по якомусь давно усталеному внутрішньому укладу, неспішно і розмірено.


Умео

Умео - прихована перлина Швеції, визнана європейською столицею культури в 2014 році. Крім своїх культурних пам'яток, це жваве студентське місто. Завдяки розташуванню приблизно в 400 кілометрах від Північного полярного кола, багато зупиняються тут, щоб побачити Північне сяйво.


Вісбю

На шведському острові Готланд розташовується середньовічний населений пункт Вісбю, який знаходиться під захистом світової організації ЮНЕСКО. Вісбю - єдине місто, розташоване на цьому острові. З давніх часів тут збереглися високі вежі, шпилі, арки і вулички, вимощені камiнням. Туристи з усього світу приїжджають сюди, що подивитися на чарівний Вісбю і познайомитися з його визначними пам'ятками. Прогулюючись по міських вулицях і відвідуючи місцеві культурні заклади, ви немов опиняєтесь в періодi Середньовіччя.








Немає коментарів:

Дописати коментар