четвер, 17 грудня 2020 р.

Харків новорічний

Харків, як і весь світ, готується до зустрічі Нового 2021 року. З надіями про закінчення складного року, з надіями на процвітання і благополуччя, з передчуттям найдобрішого і легкого свята, з хорошим настроєм і виконанням бажань. Місто починає чепуритися задовго до 31 грудня, поступово набуваючи яскравий ошатний вигляд. Вулиці та проспекти прикрашаються святковою ілюмінацією, вітрини магазинів і вікна - традиційними новорічними картинками: сніжинками, фігурами Діда Мороза і Снігуроньки. I сьогоднi ми вiртуально вiдвiдаємо цікавi інсталяції, якими прикрасили наше місто до новорічних свят у цьому роцi.

Головна новорічна ялинка

Особлива гордість міста - красуня ялинка, яку кожного року ставлять на центральній площі ще в перших числах грудня, її висота склала 40 метрів 49 сантиметрів. Варто відзначити, що Харків побив свій же рекорд в номінації "найвища ялинка". Попереднє харківське новорічне дерево досягало висоти 36,2 метри. Ось така ялинка прикрашає площу Свободи в 2020 році. Поруч із зеленою красунею, яка вражає своїми розмірами і пишністю, знаходиться Будиночок Діда Мороза і Снігуроньки, фігури казкових героїв, гігантські ляльки-матрьошки і льодовий каток. Офіційне відкриття ялинки відбудеться 19 грудня.
Цiкаво знати
85 років тому, 30 грудня 1935 року, в Харкові запалили першу радянську новорiчну ялинку у Палаці піонерів. Сьогодні в це важко повірити, але незмінний символом Нового року - ялинка, до цього був заборонений. Перше святкове дерево радянських часів у висоту було всього близько трьох метрів.

Алея лускунчиків і олень в кулі

Крім головної ялинки на майдані Свободи в центрі міста розташувалася традиційна святкова атрибутика у вигляді оленів, сніжинок, головного символу Нового Року для дітей - Діда Мороза чи Санта Клауса. Знайти новорічного оленя в ялинковому кулі можна на місці сухого фонтана, відкриття якого відбулося в цьому році, також у новому сквері вздовж алеї розставили скульптури лускунчиків.

Зоряне небо

За традицією, вже кілька років головна вулиця міста рясно прикрашається новорічними гірляндами і інсталяціями. В цьому році, на Сумській, розпустяться райські квіти на ліхтарних стовпах уздовж дороги, а частина Сумської буде прикрашена «зоряним небом» з розсипу новорічних вогників. Також таку прикрасу розмістили і на частині вулиці Пушкінській, на ділянці між пров. Мечникова і вул. Ярослава Мудрого.

Парк Горького новорiчнi прикраси

Парк Горького завжди дивує... В цьому році художники вирішили дивувати харків'ян розмірами прикрас. На клумбі біля входу в парк з'явилися великі ялинкові іграшки, а поруч з ними - величезні сніжинки. Головну площу парку, крім традиційної ялинки, прикрашає годинник. Поряд поставили будиночок, в якому на час свят оселиться Дід Мороз. А на озері  з'явилися маленькi балерини.

Величезний Санта Клаус і ведмедик Тедді

На центральній алеї саду Шевченка розташувались яскравi ялинки, на місці світломузичного фонтану - величезна фігура Санта Клауса на санях. Поряд встановили великого ведмедика Тедді з барабаном. Поруч є спеціальний пульт, на якому діти можуть вибрати новорічну музику. Крім цього, з динаміків парку грають святкові різдвяні мелодії.

Сніговик з солодощами

Біля входу в магазин «Symbol BABY» на Сумській святкова ілюмінація створила позитивний і яскравий настрій наближаючого Різдва і Нового року. Біля магазину ми встановили величезного 3D капелюха з льодяниками і цукерками. Розмір світлодіодної декорації становить 4,10м в висоту і 2,15м в ширину. Біля магазину встановили і інші світлові фігури, такі як – кумедний снiговичок з новорічними льодяниками і подарунками.
Харків - відмінне місто, де зустріч Нового року пройде весело і незабутньо!





Немає коментарів:

Дописати коментар