суботу, 20 лютого 2021 р.

Відкривай для себе Україну!

Українські аналоги відомих місць


Подорожувати по світу без візи і перельоту можливо! В Україні, виявляється, є своя Японія, Нідерланди та Австрія і не тільки! Адже, в Україні є чимало аналогів закордонним пам'яткам. Наша країна багата всім, є чимало природніх і історичних місць, які варто обов'язково вівідати. У кожній області знаходяться унікальні локації, створені природою, або незвичайні архітектурні споруди. Я впевнена ви відкриєте для себе цікаві місця, про які і не здогадувались! 

Цвітіння сакури Ужгород

Україна                                                Японія
Як відомо, сакура вважається символом Японії. Квітування сакури довгий час сприймалося як виключно японське традиційне видовище. Однак, сьогодні зовсім не обов'язково вирушати в далеку Японію, щоб побачити це диво. У другій половині квітня українське місто Ужгород перетворюється на справжній райський сад, адже починає цвісти екзотична японська вишня - сакура. Ці дерева ростуть лише в Японії, кількох штатах Америки та на Закарпатті. Саме тут знаходиться найбільша в Європі алея сакур, що простягнулася вздовж берега Ужа. Якщо вірити офіційним версіям, то сакура була завезена в Ужгород в 1923 році. Зараз чисельність дерев складає близько 2 тисяч. Сакура цвіте в кінці квітня - початку травня. Цвітіння короткочасне, триває воно 2-3 тижні максимум.

Замок Паланок

    
       Замок Паланок ( Україна )                       Замок Бурггаузен ( Німеччина )
Мукачівський замок, прозваний Паланком, стоїть на пагорбі висотою 68 метрів. Він на пару століть молодшмй за свого європейського близнюка - замку Бурггаузен, перші згадки про який датовано XI століттям (про Бурггаузен писали ще в 1025 рік). Замок Паланок свого часу служив королівською резиденцією і князівськими хоромами, потім був австрійським форпостом. Словом, його історія хоч і менш тривала, ніж у Бурггаузена, але не менш насичена. Нині в Мукачівському замку розміщений історичний музей.

Синевир і Зелене озеро


            озеро Синевир ( Україна )                           Зелене озеро ( Австрія )
В Українських Карпатах є озеро дивної краси. Його називають Синевиром. Розташоване воно на висоті майже 1000 метрів над рівнем моря. Навколо озера вражають величні скельні пейзажі та високі ялини віком 140-160 років. Дуже схоже місце є в Австрії, поблизу міста Трагес в регіоні Штирія. Один з найкрасивіших і чистих гірських водойм Європи - Зелене озеро. Воно знаходиться серед альпійських гір та лісів. Відвідавши озеро Синевир, Ви отримаєте незабутні відчуття й спогади.

Українська венеція

     
                       Вилкове ( Україна )                                  Венеція ( Італія )
Вилкове по праву називають українською Венецією. Це невелике містечко, розташоване в Одеській області, біля кордону з Румунією, є давнім поселенням на воді. Воно розкинулось на островах в дельті Дунаю, всього в 20 км від Чорного моря. Що спільного у нього італійським містом, чи є тут гондоли і гондольєри? Головна особливість міста полягає в тому, що більша його частина побудована на воді: замість вулиць тут канали, а замість гондол - моторні човни. У кожної сім'ї є човен - це основний транспорт в тамтешніх краях.
Через канали тут перекинуті дерев'яні містки, які при необхідності перетворюються в «розвідні мости», якщо по каналу йде вантаж. У всьому містечку налічується 46 км каналів, 72 острова і 1,5 тисячі човнів.

Український Єрусалим

       
Єрусалим ( Ізраїль )                            Тернопільщина ( Україна )
Тернопільська земля дивує нас цікавими місцями, повними потужної енергії і неймовірної краси. На Тернопільщині, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» збудували унікальний комплекс споруд – «Український Єрусалим». Це архітектурні копії християнських святинь з життя Ісуса Христа. У центрі комплексу споруд розташований храм Гробу Господнього - копія, яка відтворює архітектурний ансамбль святинь Єрусалима. У Зарваницькому духовному центрі також відтворені Сходинки Покаяння (Святі Сходи), якими Ісус Христос піднімався на суд римського прокуратора Пилата; Гетсиманський сад, де Божий син молився перед тим, як його схопили; Левові ворота і Вежа Давида. Усе місце оточене мурами, які відображають оборонні мури Єрусалиму. Маріїнський духовний центру вважається однією з найбільших святинь Української греко-католицької Церкви.

Львів – одне з найкрасивіших міст України та східної Європи

Прага ( Чехія )                                       Львів ( Україна )
Львів — місто в західній частині України, з особливою атмосферою, яким більш ніж півтисячоліття правили королі. Його часто порівнюють з Прагою, столицею Чехії. Різнобарвні старовинні будинки, побудовані в традиційному австро-угорському стилі, вузькі вулички в центрі міста, безліч кав'ярень і пивних - все це ріднить два міста і робить їх такими схожими. А ще Львів, як і Прага, виглядає дуже затишно завдяки теплому освітленню. Львів входить до першої п'ятірки туристичних міст у Європі.

Голландські млини в серці України

                   Водяники ( Україна )                            Кіндердайк ( Нідерланди )
У невеликому селі Водяники, Звенигородського району, Черкаської області можливо отримати насолоду від споглядання старовинних вітряків. Вони дуже схожі на старовинні вітряні конструкції, які знаходяться в селі Кіндердайк в Нідерландах. Щоб побачити млини, побудовані в 1738-1740 рр., туристи їдуть в Кіндердайк круглий рік. Водяники ж популярні лише взимку, бо там гірськолижний курорт. Хоча, cамі млини дуже красиві, стоять на дуже мальовничому лузі і пейзвжі вражають, навіть влітку.

Відкривай для себе Україну!


Багато цікавих відео Ви зможете знайти на нашому Youtube-каналі: https://www.youtube.com/user/libraryTurgenevaKh   

2 коментарі: